Preskocit navigáciu

Ukončenie výcviku personálu UNFICYP Cyprus, rotácia marec 2011


Ukončenie výcviku personálu UNFICYP Cyprus, rotácia marec 2011

V dňoch 14. a 15. februára vykonala cvičiaca jednotka UNFICYP záverečné kontrolné cvičenie vo vojenskom výcvikovom priestore Kolíňanský vrch. Výcvik marcovej rotácie jednotky UNFICYP bol historicky prvý raz vykonaný v gescii vzdušných síl, z ktorých je aj majorita príslušníkov rotácie.
Kontrolné cvičenie bolo zamerané na preverenie pripravenosti a úrovne vycvičenosti strážnej jednotky, logistických podporných prvkov a štábu na plnenie úloh v priestore operácie UNFICYP. Príslušníci preukázali svoju odbornú spôsobilosť na plnenie úloh v rámci mandátu misie.
Veliteľstvo protilietadlovej brigády v Nitre vytvorilo vo výcvikovom priestore model časti nárazníkovej zóny s patrolovacími pozíciami na ktorých vojaci vykonávali hliadkovanie a riešili sériu pravdepodobných incidentov, s ktorými sa môžu stretnúť v reálnom prostredí misie. Komplexnosť výcviku spočívala aj v preverení psychickej odolnosti počas nočnej časti cvičenia.
Vyvrcholením cvičenia bolo preverenie činnosti strážnej jednotky pri potláčaní demonštrácie, ktorá prebiehala pri vstupe do priestoru tábora. Zábery z výcviku budú zverejnené v televíznej relácii Profesionál na STV.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=460

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 16.02.2011
Čítanosť: 14199
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share