Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí na vrtuľníkovom krídle v Prešove


Deň otvorených dverí na vrtuľníkovom krídle v Prešove
Brány vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove sa otvorili
dňa 1. júna 2011 pre tisícky návštevníkov, ktorí si prišli pozrieť nielen leteckú techniku, ktorou krídlo disponuje, ale aj mnoho ďalších zaujímavostí, ktoré pre širokú verejnosť pri príležitosti dňa otvorených dverí pripravili príslušníci krídla.
Deň otvorených dverí začal príhovorom veliteľa vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plukovníka Miroslava Korbu, ktorý všetkých prítomných srdečne privítal a poprial skvelý zážitok počas sledovania programu. Po úvodnom slove odovzdal veliteľa krídla trom letcom z Prešova odznaky „Pilot I. triedy, II. trieda výcvikovej skupiny - pilot vrtuľníkového letectva či špecialista ILS – I. triedy a zaželal im veľa ďalších úspechov.
V bohatom programe mohli všetci, ktorí navštívili vrtuľníkové krídlo okrem statických ukážok vrtuľníkov, ručných zbraní či výzbroje a techniky vidieť aj dynamické ukážky výcviku psov, hasenia požiaru či vyslobodzovania zranených z vozidla.
Statické ukážky pozemnej vojenskej techniky zabezpečila 2. mechanizovaná brigáda v Prešove. Na podujatí ďalej participovala vojenská polícia, územná vojenská správa Prešov, Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru Prešov a v neposlednom rade aj prešovský Aeroklub.
Počet návštevníkov tohto výnimočného podujatia a účasť médií jednoznačne potvrdili vysoký záujem verejnosti o prácu vojenských profesionálov. Pevne veríme,  že sa zúčastnení na tomto podujatí cítili príjemne a tešíme sa na ďalšie stretnutie opäť o rok.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto4foto5foto5foto5foto5foto6foto6foto6

Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 02.06.2011
Čítanosť: 11107
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share