Preskocit navigáciu

Generál Bulík navštívil jednotku SLOVCON na Cypre


Generál Bulík navštívil jednotku SLOVCON na Cypre

V dňoch 7. až 8. novembra 2011 navštívil kemp Tatry v Nikózii a kemp generála Štefánika vo Famaguste náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generál Ľubomír Bulík. V sprievode slovenskej veľvyslankyne pôsobiacej na Cypre Anny Tureničovej a veliteľa SEKTORU 4 pplk. Jozefa Paňka sa v Nikózii stretol s príslušníkmi UNPA SLOVCON. Po prezentácii práce ženijnej čaty a príslušníkov MFR na HQ sa presunul do kempu TATRY, kde diskutoval s príslušníkmi uvedených jednotiek.

Po stretnutí so slovenskými vojakmi v Nikózii sa na druhý deň svojej návštevy generál Bulík presunul do kempu generála Štefánika vo Famaguste. Na brífingu za prítomnosti hlavných funkcionárov SLOVCON ako i maďarského zástupcu veliteľa jednotky, bol generál Bulík oboznámený s prácou príslušníkov Sektoru 4. Veliteľom čaty por. Petrom Rosoľankom mu boli na nástupisku jednotky prezentované postupy potláčania demonštrácií. Po diskusii s dôstojníkmi a následne s poddôstojníkmi a mužstvom vyjadril spokojnosť predovšetkým s tým, ako sa podarilo zvládnuť rýchly prechod plnenia operačných úloh v zmenených podmienkach po redukcii počtu príslušníkov SLOVCON a odovzdaní jednej strážnej čaty pod velenie SERBCON.

Na konci svojej návštevy odovzdal veliteľovi slovenského kontingentu pplk. Jozefovi Paňkovi pamätnú plaketu ako ocenenie pre všetkých príslušníkov kontingentu. Príslušníkom slovenského kontingentu poprial veľa šťastia počas ďalšieho pôsobenia v misii UNFICYP a šťastný návrat na Slovensko.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=725

 



Autor: UNFICYP , Foto: rtm. Ochotnicky, voj. Eliaš - Dátum: 09.11.2011
Čítanosť: 12325
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share