Preskocit navigáciu

Novoročná kvapka krvi v plrb Nitra


Novoročná kvapka krvi v plrb Nitra

V uplynulých dňoch sme prežili obdobie, kedy sme sa snažili dokázať svojim blízkym ako nám veľmi na nich záleží. Do nového roka sme si želali veľa zdravia, šťastia, lásky a veľa úspechov v osobnom i pracovnom živote. Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie je to najdôležitejšie. Mnohí z nás však berú zdravie ako samozrejmosť a začínajú si jeho cenu uvedomovať, až keď oň prichádzajú. Hodnota daru sa nedá určiť jeho cenou, ale dôležitosťou pre človeka, ktorému je určený.

Aj v tomto novom roku sa príslušníci protilietadlovej raketovej brigády Nitra rozhodli nadviazať na tradíciu bezplatného darovania krvi. Príslušníkom obväziska sa podarilo v spolupráci s mobilnou odberovou jednotkou Národnej transfúznej služby SR - Nitra vytvoriť podmienky k uskutočneniu tohto vysoko humánneho činu. Celkovo 47 profesionálnych vojakov a zamestnancov sa rozhodlo dňa 12. januára 2012 prispieť svojou „kvapkou“ krvi. „Neočakávali sme až taký veľký počet darcov, pretože pred vianočnými sviatkami ich prišlo až 80“ povedal príslušník obväziska rotný Peter Baláž a dodal „ak môžeme zachrániť čo len jediný život, stojí to zato“.

Poďakovanie za tento šľachetný čin patrí všetkým darcom, ktorí sa odhodlali darovať tento najvzácnejší liek, príslušníkom obväziska a mobilnej transfúznej jednotke z NTS SR Nitra.


Novoročná kvapka krvi v plrb NitraNovoročná kvapka krvi v plrb NitraNovoročná kvapka krvi v plrb NitraNovoročná kvapka krvi v plrb NitraNovoročná kvapka krvi v plrb NitraNovoročná kvapka krvi v plrb Nitra

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 13.01.2012
Čítanosť: 11774
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share