Preskocit navigáciu

Medzinárodný výcvik personálu UNFICYP v Maďarsku


Medzinárodný výcvik personálu UNFICYP v Maďarsku

V rámci záverečnej prípravy pred vyslaním do operácie UNFICYP sa šesť príslušníkov "kľúčového personálu" marcovej rotácie  účastní medzinárodného výcviku v Peace Support Training Center v maďarskom Szolnoku.

Výcvik, na ktorom sa zúčastňujú príslušníci ozbrojených síl Maďarska, Slovenska a Srbska, v termíne od 16.-20.1.2012, je zameraný na prípravu dôstojníkov a poddôstojníkov predurčených na plnenie úloh vojenských pozorovateľov - styčných dôstojníkov, ako aj príslušníkov pôsobiacich na operačnom oddelení operácie UNFICYP.

Keďže na spomínaných funkciách sú kladené vysoké požiadavky v jazykovej pripravenosti, výcvik, ako aj všetky prednášky sú vedené v anglickom jazyku so zameraním na štruktúru UN, históriu UNFICYP, úlohy operácie, štandardné postupy a hlavnú dokumentáciu. Výcviku sa ako hosťujúci inštruktor účastní aj príslušník z Výcvikovej jednotky vojenských misií v Martine.


Medzinárodný výcvik personálu UNFICYP v MaďarskuMedzinárodný výcvik personálu UNFICYP v MaďarskuMedzinárodný výcvik personálu UNFICYP v Maďarsku

Autor: rtn. Martin Mruz, rtn. Martin Boháč , Foto: kpt. Michal Senko - Dátum: 16.01.2012
Čítanosť: 10677
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share