Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP


Spoločný výcvik jednotky pred vyslaním do operácie UNFICYP

V pondelok 16. januára sa v priestoroch protilietadlovej brigády Nitra začala druhá fáza prípravy príslušníkov marcovej rotácie UNFICYP - Spoločný výcvik.

Počas týždeň trvajúceho výcviku príslušníci rotácie vykonávajú praktické nácviky konkrétnych činností, ktoré budú vykonávať počas svojho pôsobenia v operácii na Cypre. Ide najmä o široké spektrum činností zahŕňajúce patrolovanie, potláčanie davu, činnosť na kontrolných bodoch, spojenie, logistické zabezpečenie jednotky, ženijné práce, personálnu činnosť a samozrejme velenie a riadenie.

V rámci Spoločného výcviku bude tiež vykonané preverenie personálu zo streľby z ručných zbraní, ako aj riadenia motorových vozidiel v podmienkach sťaženého terénu a preskúšanie z pravidiel cestnej premávky. Preverenie z vedenia motorového vozidla sa vykonáva z dôvodu nízkeho počtu upravených ciest v priestore operácie, ale aj z dôvodu britských pravidiel cestnej premávky používaných na Cypre (jazda v ľavom jazdnom pruhu).

Zároveň zo Spoločným výcvikom naďalej prebieha Medzinárodný výcvik vybraného kľúčového personálu UNFICYP v maďarskom Szolnoku.

Výcvik jednotky vyvrcholí v dňoch 26. až 27. januára, kedy sa v priestoroch vojenského posádkového cvičiska Kolíňanský vrch uskutoční záverečné kontrolné cvičenie jednotky pred vyslaním.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=772

 



Autor: rtn. Martin Boháč, rtn. Martin Mruz , Foto: rtn. Martin Boháč - Dátum: 19.01.2012
Čítanosť: 11718
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share