Preskocit navigáciu

Príslušníci vzdušných síl sa pripravujú na letecké cvičenie MACE XIII


Príslušníci vzdušných síl sa pripravujú na letecké cvičenie MACE XIII

Dnešným dňom sa začala ďalšia fáza plánovacieho procesu pre nadchádzajúce letecké cvičenie MACE XIII aj za účasti leteckej techniky NATO. Cvičenie bude prebiehať v dňoch 16. - 27. apríla 2012 vo vzdušnom priestore SR. Riadenie, velenie, koordinácia, navádzanie lietadiel a výmena informácií o vzdušnej situácii bude vykonávané z lietadla E-3 AWACS.

Námetom cvičenia bude spolupráca s NATO pri precvičovaní vzdušných bojov, ničení pozemných cieľov, prekonávaní protivzdušnej obrany, rušení prostriedkov protivzdušnej obrany, výcviku v podmienkach elektronického boja (rušenie palubných rádiolokátorov a rušenie vzájomnej komunikácie) a výcvik operátorov pozemných systémov PVO v prostredí elektronického boja.

Do tohto cvičenia budú zapojené okrem lietadiel vzdušných síl MiG-29 a L-39 a spomínaného lietadla včasnej výstrahy AWACS aj lietadlá F-16 (Dánsko), DA-20 Falcon (Nórsko), TORNADO (Nemecko), Learjet 40 (Nemecko), RAFALE (Francúzsko), Mirage 2000 D (Francúzsko), F-18 (Španielsko) a F-4 Phantom (Turecko). Vzlety a pristátia lietadiel budú vykonávané z leteckej základne Sliač.



fotofotofotofotofoto 1foto 2foto 3

Autor: vvzs , Foto: vvzs, Cees-Jan van der Ende - Dátum: 31.01.2012
Čítanosť: 14862
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share