Preskocit navigáciu

Príslušníci zmiešaného krídla Sliač sa popasovali so snehovou kalamitou


Príslušníci zmiešaného krídla Sliač sa popasovali so snehovou kalamitou

Neľahká situácia na Slovensku v dôsledku intenzívneho sneženia a nerovnomerného rozloženia snehovej prikrývky vplyvom vetra zasiahla aj obec Staré Hory.

Starosta obce Ján Kováč na základe vyhlásenia mimoriadnej situácie požiadal veliteľa zmiešaného krídla Sliač o pomoc pri odstraňovaní snehu a úprave príjazdovej cesty po lavínových zosunoch v časti Horný Jelenec.

Dňa 19. 2. 2012 v popoludňajších hodinách bola do priestoru Staré Hory odoslaná rekognoskačná skupina. Na základe zhodnotenia situácie prieskumnou skupinou sa veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Vladimír Lisy rozhodol nasadiť 6 príslušníkov krídla spolu so špeciálnou automobilovou technikou.

Po očistení cesty v úseku približne 200m museli byť práce ukončené pre nespôsobilosť terénu a vysoké riziko z hľadiska bezpečnosti práce.

Pomoc ľuďom v prípade núdzovej situácie by mala byť samozrejmá pre každého človeka, ktokoľvek z nás sa v takejto situácii môže ocitnúť.


Príslušníci zmiešaného krídla Sliač sa popasovali so snehovou kalamitouPríslušníci zmiešaného krídla Sliač sa popasovali so snehovou kalamitouPríslušníci zmiešaného krídla Sliač sa popasovali so snehovou kalamitou

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: pplk. Pavol Tököly - Dátum: 20.02.2012
Čítanosť: 11535
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share