Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre


Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre

V piatok 16. marca 2012 sa v Nitre uskutočnila slávnostná rozlúčka s príslušníkmi jednotiek ozbrojených síl Slovenskej republiky odchádzajúcich plniť úlohy do mierovej misie UNFICYP pod záštitou OSN. V marcovej rotácii odchádza na Cyprus 108 profesionálnych vojakov, z toho 4 vojačky. Cieľom a poslaním vysielanej jednotky je udržať „Status Quo“ vo vnútri nárazníkovej zóny, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove o udržanie práva a poriadku na ostrove a plniť aj humanitárne úlohy.

Veliteľ protilietadlovej raketovej brigády v Nitre plukovník Vladimír Kováč privítal 1. zástupcu náčelníka generálneho štábu generálmajora Miroslava Kociana, zástupcu veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovníka Ivana Hůleka, riaditeľa Vojenskej polície plukovníka Jaroslava Hamára, zástupcu primátora mesta Nitra Štefana Štefeka a tiež ďalších predstaviteľov generálneho štábu, veliteľstva vzdušných síl a jeho podriadených útvarov.

Veliteľ odchádzajúcej jednotky podplukovník Vladimír Jaklovský vo svojom príhovore okrem iného zdôraznil: „Naše myšlienky budú smerovať k našim blízkym a ako my budeme chýbať  Vám, takisto aj Vy nám. Sme pripravení plniť ciele a poslanie mierovej misie a budeme ich so cťou plniť“.

Po príhovoroch pozvaných hostí nasledovalo podpísanie protokolu o prepodriadení jednotky.

Do kasární pod Zoborom sa s odchádzajúcimi vojakmi prišli rozlúčiť rodinní príslušníci, blízki a známi. Pri pohľade na svojich synov, manželov a priateľov nezostalo ani jedno oko suché.

Slávnostnú atmosféru rozlúčky umocnil aj prelet vrtuľníka Mi-17 ponad nastúpenú jednotku. Rozlúčkový akt bol ukončený slávnostným pochodom jednotky.

Odchádzajúci príslušníci vystriedajú svojich kolegov, ktorí sa vrátia 4. apríla 2012.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=812

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 16.03.2012
Čítanosť: 12977
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share