Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Študenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo Sliač


Študenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo Sliač
     Je piatok ráno a nádherné jarné počasie len umocnilo chuť deťom uliať sa zo školských lavíc a stráviť príjemné chvíle vonku, mimo svojich povinností . Žiakov Strednej odbornej školy Krupina čakala 23. marca 2012 premiérová exkurzia v priestoroch zmiešaného krídla Sliač.

Prehliadka sa začala praktickou ukážkou vojenskej kynológie, ktorú viedol kapitán Peter Šoltés. Deti, ba dokonca ani pedagógovia nečakali také bezchybné plnenie povelov a oddanosť psov pri uskutočňovaní jednotlivých úkonov. Zážitkom pre študentov bolo zadržanie podozrivej osoby, kedy sa pes do figuranta z chuti zahryzol. Našťastie bez ujmy, keďže Peter bol chránený ťažkým ringo oblekom, ktorý si deti mohli na záver ukážky vyskúšať.

Sedieť v lietadlách MiG-29 a L-39 urobilo najväčšiu radosť chlapcom. Statickú ukážku lietadiel odprezentoval rotmajster Peter Beracko, oboznámil deti s vlastnosťami a možnosťami lietadiel a bez problémov odpovedal na všetky zvedavé otázky.
Súčasťou návštevy bola aj ukážka technickej letky opráv a predpísaných prác, kde študenti videli rozobraté lietadlo a pilne pracujúcich technikov na jeho uschopnení.

Posledným bodom programu bola ukážka vojenskej hasičskej jednotky. Rotmajster Róbert Baniar v krátkej prezentácii predstavil zloženie a činnosť jednotky. Neskôr nasledovala ukážka automobilovej techniky, ochranného odevu a zdravotníckych pomôcok.
Potlesk po každej ukážke bol pre všetkých profesionálnych vojakov a zamestnancov zmiešaného krídla Sliač odmenou. Deti boli návštevou nadšené a odchádzali plné dojmov a možno po tejto návšteve o pár rokov privítame v našich radoch niektorého z nich.

Študenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo SliačŠtudenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo SliačŠtudenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo SliačŠtudenti z Krupiny navštívili zmiešané krídlo Sliač

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: npor. Jana Daňová - Dátum: 26.03.2012
Čítanosť: 14582
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share