Preskocit navigáciu

Vzdušné sily na veľtrhu IDEB 2012


Vzdušné sily na veľtrhu IDEB 2012

Včera sa v areáli výstaviska Incheba otvorili brány pre návštevníkov medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB 2012, na ktorom sa prezentujú aj Vzdušné sily OS SR. Po úvodnom prelete trojice lietadiel MiG-29 a následnom zoskoku parašutistov z vojenského vrtuľníka Mi-17 nasledovala dynamická ukážka protilietadlového raketového systému S-300 a ďalšej vojenskej techniky za prítomnosti významných hostí a predstaviteľov rezortu obrany.

Po slávnostnom otvorení medzinárodného veľtrhu ministrom obrany SR Martinom Glváčom, nasledovala prehliadka vnútornej expozície, kde  vzdušné sily tento rok predstavujú vozidlo TMRS (taktický mobilný rádiokomunikačný systém), raketovú výzbroj lietadla MiG-29 ako aj vozidlo protivzdušnej ochrany ASTRAPAN PVO spolu so strelcom IGLA.

Vnútornú expozíciu navštívil aj prezident SR Ivan Gašparovič so svojim sprievodom, ktorý pozostával z najvyšších predstaviteľov rezortu obrany a významných pozvaných hostí. Pánovi prezidentovi predstavil expozíciu vzdušných síl generálmajor Martin Babiak - veliteľ vzdušných síl.

Profesionáli z útvarov vzdušných síl, ktorí zodpovedajú za vnútornú expozíciu sa počas dňa často dostali pod paľbu zvedavých otázok nielen z radov „civilných“ návštevníkov ale aj odborníkov z domova a zahraničia.

Pre návštevníkov veľtrhu je pripravená aj vonkajšia expozícia, kde sú farby vzdušných síl zastúpené prenosnou pristávacou plochou s vrtuľníkom Mi-17 SAR a obrneným transportérom zo systému protivzdušnej obrany IGLA.

Prezentácia vojenskej obrannej techniky IDEB 2012 s účasťou vystavovateľov z 24 krajín potrvá až do 4. mája 2012 a aj príslušníci vzdušných síl sa tešia na Vašu účasť a ochotne Vám odpovedia na otázky.


111122223333444555566

Autor: rtn. Roman Chovanec , Foto: rtn. Roman Chovanec - Dátum: 03.05.2012
Čítanosť: 14665
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share