Preskocit navigáciu

Prešovská letecká základňa otvorila brány


Prešovská letecká základňa otvorila brány
Dňa 1. júna 2012 sa pri príležitosti Medzinárodného dňa detí otvorili brány prešovskej leteckej základne. Upršané počasie neodradilo malých ani veľkých, ktorí sa v daný deň prišli pozrieť na bohatý program, ktorý im letci z Prešova pripravili.
Deň otvorených dverí začal príhovorom veliteľa vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plukovníka Miroslava Korbu, ktorý prítomných srdečne privítal a poprial skvelý zážitok počas sledovania programu. Po úvodnom slove odovzdal veliteľa krídla dvom letcom z Prešova odznaky triedností a následne na to bol vyhlásený rozkaz ministra obrany Slovenskej republiky o zapožičaní vojenskej hodnosti práporčík jednému profesionálnemu vojakovi.
Počas dňa otvorených dverí sa prítomní určite nenudili. V bohatom programe mohli všetci, ktorí navštívili leteckú základňu okrem statických ukážok vrtuľníkov, ručných zbraní či výzbroje a techniky vidieť aj dynamické ukážky hasenia požiaru pomocou BAMBI-vaku, výcviku psov či vyslobodzovania zranených z havarovaného vozidla. Na organizácii tohto podujatia participovala vojenská polícia, územná vojenská správa Prešov, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Prešov, klub plastikových modelárov a v neposlednom rade aj prešovský Aeroklub.
Vysoký záujem verejnosti o prácu vojenských profesionálov bol jednoznačne potvrdený vysokým počtom návštevníkov na prešovskom letisku. Pevne veríme, že sa Vám u nás páčilo a tešíme sa na ďalšie stretnutie o rok.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto4foto5foto5foto5foto5foto6foto6

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: autor - Dátum: 04.06.2012
Čítanosť: 13355
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share