Preskocit navigáciu

Veliteľ misie UNFICYP ocenil príslušníkov misie - Force Comanders' Commendation


Veliteľ misie UNFICYP ocenil príslušníkov misie - Force Comanders' Commendation

V utorok 28. augusta 2012 sa na veliteľstve misie UNFICYP konalo slávnostné udeľovanie ocenení Vojenského veliteľa misie UNFICYP (Force Commanders‘ Commendation) generálmajora Chao Liu (Force Commander), ktoré sa tradične udeľuje odchádzajúcim príslušníkom misie pred rotáciou.

Veliteľ misie Gen.mjr. Chao Liu vo svojom prejave k oceneným mierotvorcom srdečne poďakoval za odvedenú prácu a uviedol: „ počet mojich ocenení je striktne limitovaný pre celú misiu, čo len zdôrazňuje ich hodnotu a význam. Všetci, ktorí prijímate moje ocenenie, ste boli vybratí pretože ste si plnili svoje úlohy a povinnosti vysoko nadštandardne a odvádzali ste excelentné výsledky, ktorými ste prevyšovali všetky očakávania. Všetkým Vám gratulujem k získaniu tohto významného ocenenia a ďakujem za dosiahnuté výsledky pri plnení poslania mierotvorcu a napĺňaní mandátu misie UNFICYP“.

Zo Slovenského kontingentu (SLOVCON) boli ocenení títo príslušníci misie UNFICYP:

1, npor. Ing. Stanislav SÍKEL
2, por. Ing. Peter HUDEC
3, rtn. Michal HANES
4, rtn. Dušan KNAŠINSKÝ
5, rtn. Juraj JAŠKO
6, čat. Henrich DODEK
7, des. Marcel RICHNAVSKÝ

Príslušník jednotky Vojenskej polície veliteľstva misie (Force Military Police Unit) rtn. Michal Hanes pri rozhovore po slávnostnom akte poznamenal, že je hrdý, že ocenenie Force Commander Commendation získal, ale zároveň konštatoval, že takéto významné ocenenie by si zaslúžila väčšina prílušníkov misie.

Veliteľ Mnohonárodného kontingentu a Sektoru 4 pplk. Jozef Paňko vo svojom neformálnom príhovore oceneným srdečne pogratuloval k oceneniu a poďakoval sa za excelentnú prácu. Zároveň vyjadril úprimnú radosť a pocit hrdosti a to najmä s ohľadom na fakt, že počet ocenení bol striktne limitovaný.


111

Autor: kpt. Michal Harnádek (Military Public Information Officer UNFICYP) , Foto: rtn. Martin Mruz (Force Photographer UNFICYP) - Dátum: 29.08.2012
Čítanosť: 12370
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share