Preskocit navigáciu

Udelenie unikátnej putovnej ceny počas SIAF 2012


Udelenie unikátnej putovnej ceny počas SIAF 2012

V priebehu minulého víkendu mohla široká verejnosť uzrieť na sliačskej oblohe úchvatné prevedie manévrovacích schopností rôznorodej leteckej techniky a tak zažiť nezabudnuteľné zážitky. Či už to boli slovenskí vojenskí piloti alebo zahraniční, boli to jednoducho profesionáli a majstri v pravom slova zmysle.

Je už celosvetovou tradíciou, že po skončení letových a statických ukážok sa na záver leteckých dní vyhlasujú najlepší v jednotlivých kategóriách. A nebolo tomu inak ani včera. V podvečerných hodinách organizátor tohtoročných leteckých dní Hubert ŠTOKSA, veliteľ vzdušných síl Martin BABIAK a zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Ivan HŮLEK vyhlásili a odovzdali výsledky v nasledujúcich kategóriach:

  • najlepšia letová ukážka Vzdušných síl OS SR : pplk. Ing. Marián Bukovský / letecká základňa Sliač
  • najlepšia vojenská letová ukážka : F-18 Hornet / Švajčiarsko

Počas včerajšieho večera sa odovzdali aj nasledujúce ceny:

  • cena Slovenskej leteckej agentúry: Očovskí bačovia, L-23  
  • cena letového riaditeľa SIAF 2012: p. Dušan Šramko, Pitts S-2 C 

Hlavnou cenou tohtoročných leteckých dní bola cena „Best display Smik Trophy“. Unikátnu cenu v tvare krídla lietadla Spitfire s bronzovým odliatkom busty Otta Smika slávnostne odhalil generálmajor Martin Babiak. Tento nádherný a letcom srdcu blízky historický odkaz bude umiestnený na leteckom krídle leteckej základne Sliač. Hlavná cena – busta Otta Smika poputovala do rúk špičkovej svetovej akrobatickej skupiny Frecce Tricolory z Talianska.

Ďakujeme všetkým slovenským a zahraničným účastníkom, všetkým pracovným tímov a všetkým, ktorí sa svojím dielo pričinili o to, že na tohtoročné letecké dni budeme ešte dlho spomínať.


11112

Autor: vvzs , Foto: rtn. Roman Chovanec - Dátum: 03.09.2012
Čítanosť: 11111
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share