Preskocit navigáciu

Návrat lietadla MiG-29AS VzS OS SR z CIAF-u 2012


Návrat lietadla MiG-29AS VzS OS SR z CIAF-u 2012

Pristátím lietadla MiG-29AS zmiešaného krídla Sliač a podporného lietadla L-410 dopravného krídla Kuchyňa na domovských základniach sa skončilo ďalšie vystúpenie VzS OS SR na zahraničných leteckých dňoch.

MiG-29AS, ktorý reprezentoval Vzdušné sily OS SR na CIAF 2012 (Czech International Air Fest) na letisku Hradec Králové v dňoch 7.-10.septembra 2012 sa stal už pravidelným účastníkom na tomto podujatí. Počas dynamickej ukážky predviedol manévrovacie schopnosti lietadla podplukovník Marián „Buker“ Bukovský, veliteľ bojovej letky zmiešaného krídla Sliač. Lietadlo MiG-29AS však bolo predvádzané aj na statickej ukážke, ktorá sa tešila takisto veľkej pozornosti nielen návštevníkov leteckého dňa, ale aj významných osobností kultúrneho a spoločenského života Českej republiky.

Svojou návštevou tak statickú prezentáciu poctil nielen veliteľ VzS Českej republiky brigádny generál Jiří Verner, ale aj Dominik kardinál Duka OP, arcibiskup pražský a primas český, ktorý je veľkým fanúšikom letectva. V krátkom rozhovore poprial pilotom aj technickému personálu život plný zdravia a božieho požehnania a pilotom zvlášť veľa šťastných pristátí.

Účasť Vzdušných síl VzS OS SR na aktivite CIAF 2012 bola vysoko hodnotená, o čom svedčí aj pozvánka hlavného organizátora na ďalší jubilejný 20. ročník, ktorý sa bude konať v roku 2013.



Autor: zk Sliač , Foto: autor - Dátum: 10.09.2012
Čítanosť: 9599
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share