Preskocit navigáciu

Letci z Prešova na medzinárodnom cvičení Logical Decision 2012 - Aktualizované


Letci z Prešova na medzinárodnom cvičení Logical Decision 2012 - Aktualizované
V dňoch 3. až 14. septembra 2012 sa jedenásť príslušníkov Vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša z Prešova zúčastnilo medzinárodného cvičenia „Logical Decision 2012“ na leteckej základni Szolnok v Maďarskej republike.    
 
Letové úlohy a úlohy bojového použitia plnené v úzkej spolupráci s maďarskými, macedónskymi a poľskými posádkami, akými boli preprava a výsadok síl rýchleho nasadenia, vyhľadanie a evakuácia zranených – MEDEVAC (Medical evacuation), CASEVAC (Casualty evacuation), zlaňovanie QRF (Quick Reaction Force) boli splnené na veľmi dobrej úrovni.  Lety v bojových formáciách na úrovni dvojica či roj, boli splnené na výbornej úrovni bez narušenia bezpečnosti letov, rovnako ako aj činnosť letového personálu v štáboch dvojstupňového cvičenia.

Počas cvičenia posádky celkovo odlietali 67 letov čo predstavuje 18 hodín a 35 minút. Slovenská jednotka nadviazala s príslušníkmi zúčastnených krajín nadštandardné pracovné, ako aj priateľské vzťahy, zdokonalila sa v plnení úloh na medzinárodnej úrovni a pripravila svojou kvalitnou prácou pôdu pre účasť na budúcom ročníku cvičenia „Logical Decision 2013“.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: vkPO - Dátum: 17.09.2012
Čítanosť: 7126
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share