Preskocit navigáciu

Prvý samostatný let


Prvý samostatný let

Po dvojročnej príprave absolvoval dňa 11. októbra 2012 svoj prvý samostatný let poručík Peter Macko – pilot výcvikovej letky zmiešaného krídla Sliač. 

V tento mimoriadny deň Peter uskutočnil svoj prvý sólový let na lietadle L- 39 ZAM. Splneniu tejto dlhoočakávanej udalosti predchádzala náročná príprava zahrňujúca školenie z materiálovej časti lietadiel L-39 CM a ZAM, absolvovanie pozemnej a účelovej prípravy , taktiež uskutočnenie výcvikových letov s inštruktorom.  Po pristátí, už spokojný a uvoľnený, prijal gratulácie od najbližších kolegov a samozrejme aj od veliteľa výcvikovej letky. Následne sa piloti a príslušníci technického personálu postarali o tradičný ceremoniál v podobe kúpeľa a hobľa o trup lietadla. 

Peter Macko bol prijatý k zmiešanému krídlu Sliač po absolvovaní bakalárskeho štúdia na Akadémii Ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši,  bol ustanovený do funkcie pilota 2. roja výcvikovej letky. Do vykonania prvého samostatného letu splnil elementárny letecký výcvik, kde absolvoval 48 letov v trvaní 15 hodín 25 minút s inštruktormi výcvikovej letky. Pred prvým samostatným letom vykonal kontrolný let s veliteľom výcvikovej letky s hodnotením výborne a povolením vykonávať samostatné lety na L-39 za podmienok VMC - deň.


Prvý samostatný letPrvý samostatný letPrvý samostatný letPrvý samostatný letPrvý samostatný letPrvý samostatný letPrvý samostatný let

Autor: zk Sliač , Foto: autor - Dátum: 12.10.2012
Čítanosť: 9293
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share