Preskocit navigáciu

Ostré letecké streľby v plnom prúde - Aktualizované


Ostré letecké streľby v plnom prúde - Aktualizované

Na leteckej strelnici v Kuchyni je v týchto dňoch veľmi rušno. Dôvodom sú práve prebiehajúce ostré letecké streľby na leteckej technike L-39. Skupina 6 pilotov výcvikovej letky leteckej základne Sliač a 43 leteckých technikov sa dňa 15. októbra 2012 presunula na leteckú základňu do Kuchyne. Práve táto základňa sa stala dočasným miestom pôsobenia vyčleneného personálu, odkiaľ sa vykonáva nabíjanie leteckou muníciou a všetky vzlety a pristátia počas strelieb.

Na plynulom priebehu strelieb sa tiež veľkou mierou podieľajú aj príslušníci leteckej základne Kuchyňa s pozemnou technikou.

V priebehu dvoch dní leteckých strelieb sliačski piloti vystrieľali z raketometu UB-16 takmer 400 neriadených rakiet typu S-5 MO, odhodili 20 brzdených bômb OFAB-100 a vystrieľali 300 nábojov kanónového streliva GŠ-23. 

Ostré letecké streľby dopadli s excelentným hodnotením „VÝBORNE“.

Veliteľ výcvikovej letky leteckej základne Sliač podplukovník Roman Poláček na margo cvičenia tiež povedal:  "Takýto typ cvičenia musia naši piloti vykonávať na základe operačných požiadaviek a predpisov NATO minimálne 1 krát do roka ..." a tiež dodal, že "... úspešné plnenie stanovených úloh, ktoré sú počas strelieb realizované je tiež podmienkou pilotov na reálne vykonávanie priamej leteckej podpory pozemných vojsk tzv. CLOSE AIR SUPPORT."

Na záver cvičenia podplukovník Poláček vyjadril veľkú spokojnosť nielen s výsledkami ale aj celým priebehom strelieb, čo potvrdil nasledujúcimi slovami: "Chcem sa poďakovať  príslušníkom ako z leteckej základne Sliač participujúcich na streľbách,  tak aj príslušníkom z Kuchyne, ktorí sa podieľali na pozemnej podpore počas celých strelieb a spoluvytvárali vynikajúce podmienky počas celých strelieb".  


11111111121212111122333344

Autor: vvzs , Foto: Ondrej Maliniak, Jozef Žiak - MO SR - Dátum: 18.10.2012
Čítanosť: 11968
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share