Preskocit navigáciu

VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO SMÚTI


VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO SMÚTI
Rozlúčili sa s našim veliteľom, skvelým a skúseným pilotom,
kolegom a dobrým priateľom, Ladislavom MALÁKOM.
Lúčenie je vždy bolestné, obzvlášť však bolí rozlúčenie navždy.
Vrtuľníkové krídlo v Prešove sa v posledných dňoch zahalilo do čiernej, zavládol tu hlboký smútok a ponárame sa do spomienok na nášho veliteľa, plukovníka Ladislava MALÁKA, ktorý nás 8. decembra 2012 navždy opustil. Ak musíme povedať posledné zbohom človeku, ktorý nám bol počas dvadsiatichšiestich rokov služby profesionálneho vojaka blízky ako človek, kolega i priateľ, potom je to mimoriadne ťažké. So slzami v očiach si spomíname na udalosti nedávne aj minulé, na spoločné zážitky z kancelárie, misií či paluby vrtuľníka. Koľkokrát sme ho mohli sledovať, ako vzletel k nebu, aby potom zasa bezpečne pristál. Tentokrát sa však vydal na cestu, z ktorej niet návratu.
Dňa 12. decembra 2012 mu posledné zbohom v priestoroch vrtuľníkového krídla v Prešove prišli dať nie len rodina, blízki, súčasní a bývalí  spolupracovníci, ale aj príslušníci Klubu vojenských generálov, zástupcovia Generálneho štábu SR, veliteľ a príslušníci veliteľstva vzdušných síl, primátor mesta Prešov, veliteľ a príslušníci veliteľstva 2. mechanizovanej brigády, velitelia a príslušníci útvarov vzdušných síl, velitelia a príslušníci okolitých útvarov, príslušníci záchranných a policajných zložiek, starostovia okolitých obcí, príslušníci Zväzu vojakov SR – klubu Prešov a ďalší zástupcovia organizácií, ktoré úzko participujú na zabezpečení a plnení úloh vrtuľníkového krídla. Mlčky sa takto všetci chceli poďakovať za všetko, čo v prospech ozbrojených síl SR plukovník Malák vykonal.
„Bolo nám všetkým cťou s Tebou lietať a slúžiť pod Tvojím velením. Niet pochýb o tom, že spomienka na Teba navždy zostane v našich mysliach a srdciach.“
Česť Tvojej pamiatke!


Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 14.12.2012
Čítanosť: 17700
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share