Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup príslušníkov SLOVCON - UNFICYP


Slávnostný nástup príslušníkov SLOVCON - UNFICYP

Na počesť 20. výročia vzniku Slovenskej republiky a ozbrojených síl Slovenskej republiky sa 2. januára 2013 konal slávnostný nástup všetkých príslušníkov SLOVCON mierovej operácie OSN UNFICYP na Cypre.

Pri tejto príležitosti si príslušníci pripomenuli existenciu samostatnosti našej krajiny a ozbrojených síl SR. "Máme už za sebou dve desaťročia úspešnej existencie", zdôraznil vo svojom príhovore veliteľ kontingentu podplukovník Adolf Uličný. Upriamil pozornosť aj na 1150. výročie príchodu slovanských vierozvescov na naše územie a zmysel cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy.

Zdôraznil potrebu pokračovania práce na medzinárodnej scéne v rámci zahraničnej misie UNFICYP, hlavne vo vzťahu ku gréckym a tureckým Cypriotom: "Neustále udržiavanie prímeria medzi znepriatelenými opozičnými silami, Status Quo, dodržiavanie práva a poriadku sú našou prvoradou úlohou".

Na záver velitel kontingentu zaželal všetkým príslušníkom pevné zdravie, lásku, toleranciu a veľa úspechov v pracovnom ako aj v osobnom živote. Aby dni odlúčenia zvládli s trpezlivosťou a po skončení misie šťastný návrat domov k svojím najbližším.


11112222

Autor: pplk. Adolf Uličný , Foto: por. Radoslav Takáč - Dátum: 09.01.2013
Čítanosť: 9647
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share