Preskocit navigáciu

Ocenenie slovenských príslušníkov Sektoru 4 na Cypre


Ocenenie slovenských príslušníkov Sektoru 4 na Cypre

Medailami za službu v misii UNFICYP bolo 27. februára v cyperskej Dherynii odmenených 46 slovenských príslušníkov Sektoru 4 plniacich úlohy v misii OSN na Cypre.

Slávnostný akt sa konal v priestoroch miestneho amfiteátra, pod organizačnou záštitou veliteľstva Sektoru 4 za účasti náčelníka štábu misie UNFICYP plukovníka Angusa Loudona a ďalších hostí. Ocenených bolo spolu 88 profesionálnych vojakov zo štyroch krajín slúžiacich vo všetkých zložkách misie Sektoru 4. V slávnostnom príhovore sa veliteľ mnohonárodného kontingentu sektoru 4 ppodplukovník Adolf Uličný poďakoval oceneným za odvedenú prácu v prospech misie. Ceremónie ako aj samotného odovzdávania medalí sa zúčastnila aj veľvyslankyňa Slovenskej republiky na Cypre pani Anna Tureničová spolu s veľvyslancami Maďarska a Srbska.

V záverečnom príhovore náčelník štábu misie UNFICYP plukovník Angus Loudon opätovne vyzdvihol úsilie našich vojakov, plnenie ich povinností a hlavne výsledky ich práce. Na recepcii, po ukončení slávnostnej časti, sa jednotlivé národy Sektoru 4 (Slovensko, Maďarsko, Srbsko a Chorvátsko) prezentovali svojím kulinárskym umením ako aj kultúrnym programom. Pozvaní hostia vyjadrili slová úcty a vďaky a vysoko vyzdvihli organizáciu celej akcie.


1111222

Autor: kpt. Mário Benca , Foto: rtn. Martin Mrúz - Dátum: 05.03.2013
Čítanosť: 4228
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share