Preskocit navigáciu

68. výročie oslobodenia mesta Zvolen


68. výročie oslobodenia mesta Zvolen

Ako každoročne, aj tento rok si 14. marca 2013 občania mesta Zvolen a jeho širokého okolia pripomenuli 68. výročie oslobodenia mesta, ktoré sa udialo na sklonku 2. svetovej vojny.

Spolu so zahraničnými predstaviteľmi diplomatického zboru akreditovanými v SR, predstaviteľmi štátnej správy, miestnej samosprávy, samospráv okolitých miest a obcí, členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Klubu vojenských dôchodcov si toto výročie pripomenuli položením vencov aj príslušníci ozbrojených síl.

Poctu osloboditeľom mesta Zvolen položením venca k Pamätníku sovietskej armády na Námestí SNP vo Zvolene vzdali za veliteľstvo vzdušných síl plukovník Ivan Hůlek a plukovník Jaroslav Haluška a tiež príslušníci zmiešaného krídla Sliač podplukovník Pavol Tököly a štábny nadrotmajster Peter Mesarkin.

K vážnosti a dôstojnému priebehu aktu významnou mierou prispela účasť venconosičov – profesionálnych vojakov z brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen, zmiešaného krídla Sliač a hudobný doprovod v podaní príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica.

Na záver slávnostného aktu položili zúčastnené delegácie vence a kytice k pomníkom na ruskom a rumunskom cintoríne vo Zvolene.


68. výročie oslobodenia mesta Zvolen68. výročie oslobodenia mesta Zvolen68. výročie oslobodenia mesta Zvolen68. výročie oslobodenia mesta Zvolen

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 15.03.2013
Čítanosť: 8237
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share