Preskocit navigáciu

Výcvik vodičov s právom prednostnej jazdy


Výcvik vodičov s právom prednostnej jazdy

Udržiavací výcvik vodičov vozidiel s právom prednostnej jazdy absolvovali 19. a 20. marca v Prešove príslušníci vojenskej hasičskej jednotky, obväziska a veliteľstva vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša.

Počas výcviku vodiči absolvovali teoretickú prípravu zameranú na vybrané ustanovenia zákona o cestnej premávke týkajúce sa výcviku vodičov vozidiel s právom prednostnej jazdy, zásad bezpečnej jazdy a ovládania vozidiel v kritických a sťažených podmienkach. V praktickej časti vodiči absolvovali výcvik vo vedení sanitného vozidla VW Transporter T4 a hasičského vozidla Tatra 148 CAS 32 v podmienkach mestskej premávky s použitím výstražného zvukového a svetelného zariadenia.

Počas výcviku si vodiči hravo poradili aj v kritických situáciách, kedy ostatní vodiči a chodci ignorovali výstražné zvukové a svetelné znamenia vozidiel, reagovali zmätočne, neskoro a často krát neumožnili bezpečný a plynulý prejazd zásahovým vozidlám.

Vďaka patrí aj riadiacemu výcviku kapitánovi Pavlovi Sálusovi z Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek za zodpovedný a kvalitný prístup k výcviku našich príslušníkov. Záverečné vyhodnotenie výcviku potvrdilo kvality vojenských hasičov a záchranárov, ktorí spĺňajú všetky predpoklady na to, aby na miesto zásahu prišli včas a bezpečne.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2

Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 21.03.2013
Čítanosť: 7536
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share