Preskocit navigáciu

Kontrola vojenskej techniky a materiálu na Cypre bez nedostatkov


Kontrola vojenskej techniky a materiálu na Cypre bez nedostatkov

Pravidelnú polročnú kontrolu prevádzkyschopnosti a použiteľnosti techniky a materiálu absolvovali 10. apríla v cyperskej Famaguste príslušníci slovenského kontingentu misie UNFICYP.

Kontrolu COE ORI (Contingent owned equipment operational readiness inspection) v priestoroch Sektoru 4 vojenského tábora CGS Milana Rastislava Štefánika riadil predseda komisie major gšt. Miloš Sopoliga spolu s členmi komisie UNFICYP Fanosom Karaolisom a Paulom Cartwrightom.

Účelom kontroly vykonávanej každý pol rok je kontrola prevádzkyschopnosti a použiteľnosti techniky a materiálu vo vlastníctve slovenského kontingentu, ktorý naši príslušníci používajú pri plnení úloh v priestore vojenskej operácie.

Predmetom kontroly vo vozidlách bol technický stav a vybavenie vozidiel, išlo najmä o hasiace prístroje, autolekárničky vrátane ich obsahu, rezervné kolesá, náhradné súčiastky, pričom špecifikom sú kontroly sanitných vozidiel, ktoré musia obsahovať kompletný materiál nevyhnutný pri záchrane ľudských životov.

Opravy slovenskej techniky sú riešené vlastnými silami a prostriedkami v spolupráci s VOP Trenčín. Ostatné opravy sú vykonávané prostredníctvom civilných servisov na ostrove Cyprus a hradené zo slovenských finančných prostriedkov. Náhradné diely do vozidiel sú dodávané zo Slovenska cestou carga na základe vopred zaslaných a špecifikovaných požiadaviek.

Kontrola opäť potvrdila prevádzkyschopnosť a použiteľnosť tejto vojenskej techniky v nasadení v operácii UNFICYP a na základe toho treba vyzdvihnúť najmä kvalitnú prácu logistiky Sektoru 4, najmä náčelníka logistiky majora Richarda Királyho a hlavného dôstojníka vojenskej dopravy kapitána Branislava Chrenka.


111122

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: npor. Miroslav Matejko - Dátum: 17.04.2013
Čítanosť: 4573
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share