Preskocit navigáciu

Dnešný deň patril deťom


Dnešný deň patril deťom

Ani tento rok nezabudli príslušníci vzdušných síl na deti zo širokého okolia. Pri príležitosti blížiaceho sa ich sviatku, Medzinárodného dňa detí, im dnes, 31. mája 2013, v priestoroch leteckej základne Sliač pripravili zaujímavý program v podobe statických a dynamických ukážok leteckej techniky, výstroje a výzbroje vojakov. Všetkých účastníkov na úvod osobne privítal a podujatie otvoril zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Ivan Hůlek a veliteľ leteckej základne Sliač plukovník Vladimír Lisý.

Malí aj veľkí účastníci podujatia si počas dnešného dňa mohli vyskúšať chemickú výstroj, naučiť sa správne nadviazať spojenie prostredníctvom vojenských vysielačiek a tí odvážnejší zastrieľať zo vzduchovky. O prijemnú atmosféru sa postarali aj neustále preplnené nafukovacie atrakcie, či nenahraditeľná cukrová vata.

Na svoje si určite prišli aj fanúšikovia leteckých modelov a nie jeden z nich sa určite naučil aj časť zo základných bojových zručnosti profesionálneho vojaka. Povel "v pravo vbok", či "čelom vzad" podaktorí zvládli na jednotku, o čom svedčil aj získaný diplom.

Príjemným zavŕšením dnešného dňa bola zaiste tradičná penová show, ktorú si s veľkým odhodlaním pripravili vojenskí hasiči a o spokojné brušká sa zase postarali vojenskí kuchári, ktorí im v poľnej kuchyni navarili pravý vojenský guláš.

Príslušníci vzdušných síl venovali dnešný deň deťom a môžme zhodnotiť, že misia dňa "vyčariť úsmev na ich tváričkách" bola splnená a sme nesmierne radi a vďační, že i napriek nie veľmi príjemnému počasiu, prijali naše pozvanie a prišli medzi nás. Veď napokon každý z nás bol raz jedným z nich ...


1111222233334444444455557776666777788889999101010109

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 31.05.2013
Čítanosť: 8627
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share