Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYP


Slovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYP

Deň 21. 8. 2013 sa dlhodobo zapíše do análov športových výkonov v misii UNFICYP. Tento deň dali o sebe vedieť príslušníci slovenského kontingentu zo Sektoru 4. Kapitán Zoltán Kömives zvíťazil v individuálnej plaveckej športovej disciplíne 100 metrov voľný spôsob a získal zlatú medailu.

Taktiež sa na prvom mieste umiestnili príslušníci z HQ Nikózia. Menovite išlo o príslušníkov MFR (mobile force reserve) des. Gabriela Polenu, ktorý zvíťazil v disciplíne 4 x 50 m kraul, slob. Marian Kováčik zvíťazil v disciplíne 4 x 50 m prsia a slob. Vladimír Čík bol prvý v disciplíne 4 x 50 m motýlik.

Plavecká súťaž s názvom INTER SECTOR SWIMMING GALA sa konala v sídle veliteľstva misie UNFICYP v Nikózii. Organizátorom plaveckej súťaže bol Sektor 2, kde sa registrovalo týchto 5 družstiev: MFR, Sektor 1, Sektor 2, Sektor 4 a HQ UNFICYP.

Sektor 4 reprezentoval päťčlenný tím plavcov, ktorých tím lídrom bol chorvátsky príslušník podplukovník Deni Dumanić, ďalším členom bol chorvát major Davor Gardun, farby srbskej štátnej vlajky reprezentoval major Ljubomir Punić, slovenský príslušník kapitán Zoltán Kömives a maďarský vojak nadporučík György Kovács.

Súťažilo sa v týchto individuálnych disciplínach: 100 m prsia, 100 m znak, 100 m voľný spôsob a 50 m motýlik.

Okrem menovaných slovenských súťažiacich, ktorí zvíťazili v jednotlivých disciplínach obsadil veliteľ roty Sektoru 4 kapitán Kömives aj druhé miesto v kategórii 50 metrov motýlik.

Súťažilo sa aj v kolektívnych disciplínach, kde príslušníci Sektoru 4 skončili celkovo z piatich družstiev na druhom mieste.

Víťazom bola odovzdaná trofej – víťazný pohár a diplom. Na záver sa plavci nesúťažne na pobavenie publika prezentovali v súťaži „fun float race“.


Slovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYPSlovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYPSlovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYPSlovenskí vojaci fenomenálne triumfovali v plaveckej súťaži misie UNFICYP

Autor: npor. Miroslav Matejko - UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 02.09.2013
Čítanosť: 6870
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share