Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské deti


Deň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské deti

Atmosféra ako počas Dňa detí. Tak to vyzeralo 11. októbra 2013 na prešovskom letisku po príchode šesťdesiatich žiakov základnej školy na Mukačevskej ulici.

Pre deti „vrtuľnikári“ pripravili viacero zaujímavých ukážok, no najlákavejšou pre nich bola jednoznačne statická ukážka vrtuľníka Mi-17. Za časovú normu, za ktorú do vrtuľníka nasadlo všetkých šesťdesiat žiakov základnej školy, by sa istotne nemusela hanbiť ani osádka vrtuľníka, ktorá je v 24-hodinovej nepretržitej pohotovosti sedem dni v týždni.

Potom sa už malí bojovníci rozbehli po okolí, kde si po dôkladnom zamaskovaní tváre mohli vyskúšať rádiovú komunikáciu, ktorú doteraz videli len vo filmoch o tajných agentoch, posedieť si v obrnenom vozidle, či vyskúšať si výzbroj a vystroj profesionálneho vojaka. Prešovskí letci deťom pripravili aj ukážku výcviku psov a zadržania páchateľa, predviedli im streľbu z ručných zbraní v rôznych polohách a vedenie bojovej činnosti po napadnutí nepriateľom.

Ako odmenu za pomoc pri dočistení priestorov po bojových ukážkach si deti mohli odniesť suveníry v podobe nábojníc z vystrieľanej munície. Žiaci prešovskej základnej školy zažili vďaka vojakom opäť nezabudnuteľné chvíle, čoho dôkazom bol úžas v ich očiach a úsmev na ich tvárach.


Deň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské detiDeň otvorených dverí vrtuľníkového krídla pre prešovské deti

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: autor - Dátum: 11.10.2013
Čítanosť: 5036
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share