Preskocit navigáciu

Vrtuľnikári sa prezentovali v Tokajíku


Vrtuľnikári sa prezentovali v Tokajíku
Príslušníci vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša sa dňa 22. novembra 2013 zúčastnili spomienkového stretnutia pri príležitosti 69. výročia vypálenia obce Tokajík.
Prešovskí letci na uvedenom podujatí zabezpečili ukážku bojových zručností, zbraní a vojenskej techniky na základne žiadosti starostky obce Jany Medvecovej. Počas statickej ukážky vozového parku si účastníci akcie mali možnosť vyskúšať aj výzbroj a výstroj jednotlivca. V dynamickej ukážke vyčlenení vojaci predviedli manipuláciu s primárnou a sekundárnou zbraňou, zablokovanie vozidla, zneškodnenie nepriateľa a následné označenie priestoru výstrelom zo signálnej pištole a dymovnicami. V ďalšej časti bola okolostojacim predvedená vycvičenosť služobného psa na povely a jeho spolupráca s psovodom pri zadržaní páchateľa.
Prešovskí vrtuľnikári na tejto aktivite svojimi ukážkami potešili nielen detské oko, ale aj dospelých, či oživili spomienky tých skôr narodených. A v neposlednom rade prezentovali schopnosti a zručnosti získané z vojenských cvičení na verejnosti.

Vrtuľnikári sa prezentovali v TokajíkuVrtuľnikári sa prezentovali v TokajíkuVrtuľnikári sa prezentovali v TokajíkuVrtuľnikári sa prezentovali v TokajíkuVrtuľnikári sa prezentovali v Tokajíku 2

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: npor. Marek JURKO - Dátum: 28.11.2013
Čítanosť: 10246
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share