Preskocit navigáciu

Príslušníci vzdušných síl si pripomenuli vznik Slovenskej republiky


Príslušníci vzdušných síl si pripomenuli vznik Slovenskej republiky

Slávnostným nástupom si dňa 7. januára 2014 príslušníci veliteľstva vzdušných síl pripomenuli 21. výročie vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Za účasti veliteľa vzdušných síl brigádneho generála Miroslava Korbu a ďalších hlavných funkcionárov veliteľstva vzdušných síl bol prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky k tomuto významnému sviatku.

Na blahoprajné slová prezidenta Slovenskej republiky nadviazal brigádny generál Korba a vo svojom príhovore podotkol, že Slovenska republika sa stala rešpektovaným a plnohodnotným partnerom aliančných krajín. „Prácu každého z Vás, ktorí ju denne vykonávate so zanietením a vervou, s patriotizmom k letectvu si nesmierne vážim“, povedal následne brigádny generál Korba.

Počas príhovoru tiež vyzdvihol aktivity, ktoré výraznou mierou prispeli k dobrému menu vzdušných síl. Vysoko ocenil aj prácu tých príslušníkov vzdušných síl, ktorí aktívne plnili úlohy krízového manažmentu v spojitosti s rôznymi živelnými pohromami, pohotovostného systému NATINAMDS a medzinárodného krízového manažmentu.

„V mene ministra obrany Slovenskej republiky, náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky a v mojom mene Vám ešte raz vyjadrujem poďakovanie za doteraz odvedenú prácu a do ďalšieho obdobia Vám aj Vaším rodinám a blízkym prajem pevné zdravie, veľa osobných a pracovných úspechov“, dodal na záver brigádny generál Korba.

Počas nástupu brigádny generál Korba tiež  odovzdal pochvalný list a vecný dar profesionálnych vojakov, ktorí dosiahli najlepšie hodnotenie v príslušnej vekovej kategórii pri preskúšaní z pohybovej výkonnosti vo výcvikovom roku 2013.


1111

Autor: npor. Marcela Vrábelová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 08.01.2014
Čítanosť: 6393
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share