Preskocit navigáciu

Odborný výcvik – Plnenie operačných úloh


Odborný výcvik – Plnenie operačných úloh
Na posádkovom cvičisku Kolíňanský Vrch sa dňa 15. januára 2014 uskutočnil celodenný odborný výcvik personálu vojenskej operácie UNFICYP.
Výcvik bol realizovaný na desiatich pracoviskách za riadenia inštruktorov. Zameraný bol na plnenie operačných úloh v rámci štandardných postupov, do ktorých boli zahrnuté praktické zamestnania z reportovacieho systému, činnosti na kontrolnom prepúšťacom mieste (check point), z topografickej prípravy, rozpoznávania techniky opozičných síl, weapon handlingu, spojovacej prípravy, zdravotníckej prípravy, terrain briefingu, mínovej bezpečnosti a z činnosti počas potláčania davu (crowd control). Cvičiaci sa mohli po prvý krát prakticky a aktívne podieľať na plnení operačných úloh, ktoré sa budú od nich vyžadovať počas reálneho nasadenia. Opäť sa potvrdilo staré známe pravidlo, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť, keďže sa zručnosti a návyky praktickou časťou stávajú jednoduchším a prirodzenejším spôsobom pre ich rýchlejšie pochopenie a konečné zvládnutie pre väčšinu z nás.
Poďakovanie patrí najmä tým, ktorí toto cvičenie zastrešovali a fyzicky pripravili, ale aj tým ktorí k výcviku pristúpili aktívne a zodpovedne, čo sa stretlo s pozitívnymi reakciami ako zo strany veliteľov, tak aj zo strany cvičiacich.

Odborný výcvik – Plnenie operačných úloh

Autor: rtm. Radoslav HVIŠČ , Foto: plrb - Dátum: 17.01.2014
Čítanosť: 4851
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share