Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač


Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač

V posledný februárový deň sa uskutočnil súčinnostný výcvik vojenskej hasičskej jednotky zmiešaného krídla Sliač a hasičskej záchrannej služby Letiska Sliač a. s. Témou výcviku bolo oboznámenie sa s technickými a vecnými prostriedkami hasičských jednotiek, ktorými obidve jednotky disponujú.

Na štyroch pracoviskách, ktoré boli vytvorené, sa príslušníci jednotiek oboznámili s jednotlivými učebnými témami výcviku. Na prvom pracovisku si hasiči zopakovali použitie a konštrukciu autonómnych dýchacích prístrojov, kde si prakticky zopakovali laickú kontrolu dýchacieho prístroja pred použitím a jeho samotné použitie. Ďalšie dve pracoviská boli zamerané na obsluhu techniky T-815 CAS - 32 a T-815 AV-15. Na poslednom pracovisku sa hasiči venovali použitiu, konštrukcii a údržbe vecných prostriedkov a to motorovej reťazovej píly, motorovej rozbrusovacej píly, plávajúcemu čerpadlu a pretlakovému ventilátoru.        

Cieľom výcviku bolo zopakovanie teoretických a praktických zručností pri práci s hasičskou technikou. V neposlednom rade aj upevnenie spolupráce medzi hasičskými jednotkami, ktoré úzko spolupracujú v prípade vzniku mimoriadnych udalostí. Pravidelné súčinnostné výcviky sú dôležitým aspektom na zvládnutie mimoriadnych udalostí na letisku. 


Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač  Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač  Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač  Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač  Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač  Spoločný výcvik vojenských a civilných hasičov z letiska Sliač

Autor: nrtm. Vladislav Iskerka , Foto: Ing. Tatiana Margolienová - Dátum: 03.03.2014
Čítanosť: 8630
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share