Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Slová a činy na akcii „Kvapka krvi“


Slová a činy na akcii „Kvapka krvi“
Za darovanie vlastnej krvi niekomu neznámemu zostáva v človeku okrem poďakovania od organizátorov, či zdravotníckeho personálu niečo drobné, ale vzácne - dobrý pocit.
Niet pochýb, že pár desiatok darcov z radov profesionálnych vojakov a zamestnancov odchádzalo z miesta konania akcie, nazvanej symbolicky Kvapka krvi, späť na svoje pracoviská o niečo bohatší. Aktivita, ktorá bola dňa 6. marca 2014 organizovaná opäť v priestoroch Kasární SNP Zvolen – Podborová pracovníkmi obväziska Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen, len potvrdila vynikajúcu dlhoročnú spoluprácu s Národnou transfúznou službou v Banskej Bystrici.
Priestory pre odber poskytlo, vzhľadom na distribuovanú ponuku darovania pre vojakov a zamestnancov z okolitých útvarov Zvolena a Sliača, novovytvorené Stredisko kultúrno – osvetových činností posádky Zvolen.
 
            V živote človek sú momenty, ktoré sú jedinečnou príležitosťou na zdôraznenie vybraných charakterových ľudských čŕt. Medzi ne patria aj nájsť si čas a zastaviť sa pri rozmanitých povinnostiach súčasnej rýchlej doby plnej informačných technológií a darovať niečo zo seba. Je všeobecne známe, že ľudská krv je vzácnosť, ktorú nemožno vyrobiť či kúpiť. Slovami filozofa: „Pokiaľ by sme položili na pomyselnú misku váh zrnko zlata a kvapku krvi, čoho hodnota by bola vyššia?“
Ľudskej krvi sa nie náhodou pripisujú atribúty nenahraditeľná, drahocenná a jedinečná. A práve tento odkaz zasielajú organizátori. Ďakujeme Vám, darcovia – ste jedineční, tak ako tá krv! Ceníme si Vás. Dovidenia pri budúcich odberoch. Zostáva len veriť, že tradičný počet darcov sa pri budúcich akciách podarí udržať, prípadne navýšiť.
 


Autor: mjr. Zdenko BARANEC , Foto: por. Marián DOLNÍK - Dátum: 07.03.2014
Čítanosť: 8996
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share