Preskocit navigáciu

Školenie k zdvíhacím a vyslobodzovacím pneumatickým vakom


Školenie k zdvíhacím a vyslobodzovacím pneumatickým vakom V priestoroch Leteckej základne generálmajora Otta Smika Sliač sa dňa 3.12. 2008 uskutočnilo školenie príslušníkov Vojenských hasičských jednotiek k práci so zdvíhacími a vyslobodzovacími vakmi.
Zdvíhacie vaky sú rozmermi malé gumotextilné vankúše vyrobené z kvalitnej gumy vystuženej aramidovou tkaninou. Tkanina zabezpečuje ich tlakovú odolnosť a pevnosť, gumová vrstva zase ich vzduchotesnosť, oderuvzdornosť, pružnosť a odolnosť proti chemickému poškodeniu. Typová rada zdvíhacích vakov sa skladá z 5 štandardných vakov, ktoré pokrývajú rozsah hmotnosti zdvíhaných bremien do 30 ton. Všetky zdvíhacie vaky sú vybavené hrdlom G 1/4" s koncovkou DN 7,2 s gumovou ochrannou krytkou. Môžu sa dlhodobo používať v rozmedzí teplôt od -35° C do +70°C.
Po teoretickej prednáške pracovníkov firmy HAPPY END v priestoroch prlpis a lz sa príslušníci VHJ presunuli do priestoru letiska, kde bola pre nich pripravená praktická ukážka práce s vakmi. Jednoduchosť zapojenia, variabilita, možnosť jednoduchého prevozu určite prispeje k skráteniu času pri záchranných a vyslobodzovacích prácach.

Foto1Foto1Foto1Foto1

Autor: npor. Ing. Mário Malatinec , Foto: des. Ľubomíra Školníková - Dátum: 09.12.2008
Čítanosť: 14610
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share