Preskocit navigáciu

3. posádkový reprezentačný ples


3. posádkový reprezentačný ples Atmosféra piatka 30. januára 2009 sa vo zvolenskej posádke niesla v duchu očakávaní, čo prinesie ten ďalší, v poradí 3. posádkový reprezentačný ples. Na organizovaní a zabezpečení sa podieľali tri nosné zvolenské vojenské útvary spolu s účasťou záujemcov Regionálneho centra KIS vo Zvolene. Ako uviedol vo svojom príhovore veliteľ vzdušných síl generálmajor Ing. Juraj BARÁNEK, pod záštitou ktorého sa konal 1. a 3. ročník tejto posádkovej aktivity, ples nadviazal na mnohé úspešné 3. zboru LaPVO od roku 1995. Po sčítaní počtu plesov, odhliadnúc od zmien v názvoch a prerušenia konania plesu v rokoch 2004-2006, dosiahol tohtoročný ples veliteľstva, zvolenskej brigády a súboru Jánošík jubilejné poradové číslo 10. Prekrásne a obdivu hodné predtancovanie skupiny 16-tich mládencov a diev - „Jánošíkov a Jánošíčok“ - doplnil pútavý program Vojenského folklórneho súboru Jánošík, Reprezentačného telesa Ministerstva obrany Slovenskej republiky spolu s vystúpením sólistov Divadla J.G. Tajovského vo Zvolene Štefana Šafárika a Silvie Donovej s ich ukážkami z muzikálov.
Úspech plesu a spokojnosť všetkých doplnila bohatá tombola, pričom večerný program zavŕšilo vylosovanie hlavnej ceny plesu, ktorú odovzdal veliteľ vzdušných síl generálmajor Ing. Juraj BARÁNEK šťastnej výherkyni. Posedenie pri hudbe, tanec a radosť zo spoločných stretnutí obohatila prítomnosť leteckého pridelenca Spojených štátov amerických a pridelencov obrany Ruskej federácie, Čínskej ľudovej republiky a Českej republiky.

Kvalita plesu potvrdila, že tradícia spoločne organizovaného plesu sa ujala a vytvorila predpoklad pre vysokú konkurenciu civilným a vojenským plesom nielen vo Zvolene a okolí. Niet pochýb o tom, že mnohí sa už teraz tešia na budúcoročný ples roku 2010.

Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3Foto3Foto3

Autor: mjr. Mgr. Zdenko Baranec , Foto: čat. Roman Chovanec - Dátum: 04.02.2009
Čítanosť: 16103
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share