Preskocit navigáciu

Výmena v poradí už 26. rotácie na CYPRE


Výmena v poradí už 26. rotácie na CYPRE

V druhej polovici mesiaca marec sa v misii UNFICYP na Cypre uskutočnila výmena už 26. rotácie slovenských profesionálnych vojakov, ktorí budú plniť mandát tejto mierovej zahraničnej misie.

Celkovo 84 profesionálnych vojakov, z toho 5 žien, priletelo na tento ostrov v dvoch termínoch - 19. a 26. marca 2014 a rovnako 84 príslušníkov OS SR sa vrátilo späť na Slovensko. Noví príslušníci tejto misie hneď po prílete začali postupne preberať svoje funkcie, aby po odchode svojich predchodcov mohli zodpovedne a profesionálne plniť úlohy misie UNFICYP podľa hlavných dokumentov, ktorými sa majú riadiť. Preberanie funkcií ukončili 25. marca a ich priebeh bol bezproblémový, pretože príprava a výcvik personálu pred vyslaním k plneniu úloh v zahraničí, je na Slovensku na veľmi dobrej a kvalitnej úrovni.

Nových príslušníkov čakal náročný týždeň v podobe úvodných zamestnaní, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vykonávania ich profesionálnej práce v priestore operácie, či už na veliteľstve SLOVCONU vo Famaguste, na veliteľstve UNFICYP v Nikózii alebo na jednotlivých pozíciách, ktoré sú situované priamo v nárazníkovej zóne, ktoré sú podriadené veliteľovi roty.

Po šiestich týždňoch ich čaká preverenie schopností plniť mandát misie UNFICYP a to v podobe inšpekcie zo strany Force Commandera UNFICYP generálmajora Chao LIU.


1111222

Autor: npor. Martin Stanko , Foto: npor. Martin Stanko - Dátum: 03.04.2014
Čítanosť: 2567
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share