Preskocit navigáciu

JUBILEJNÝ 15. LETECKÝ PLES LETECKEJ ZÁKLADNE GENERÁLMAJORA OTTA SMIKA SLIAČ


JUBILEJNÝ 15. LETECKÝ PLES LETECKEJ ZÁKLADNE GENERÁLMAJORA OTTA SMIKA SLIAČ 21. február 2009, 19:00 hod., pre niekoho možno úplne normálny sobotný večer, ale nie pre účastníkov jubilejného 15. leteckého plesu Leteckej základne generálmajora Otta Smika, ktorý si uchováva dobré meno nielen medzi ľuďmi z vojenského prostredia, ale aj širokou verejnosťou. Leteckými motívmi vyzdobené priestory Spoločenskej dvorany Palace kúpeľov Sliač svedčili o tom, že sa tu niečo chystá. Prítomnosť čestnej jednotky pridala atmosfére veľkú noblesu.
Prvé minúty plesu spríjemňovala príjemná hudba detí zo Základnej umeleckej školy v Sliači pod vedením Dr. Alice Hanckovej. Úvod naplno odštartovala svetelná show Artefuego z Bratislavy, po nich sa predviedli tanečníci z tanečnej školy Junilev z Levíc. Slávnostné otvorenie plesu prenechali konferenciéri Barborka Špániková a Milan Sokol na usporiadateľa tohto plesu, plukovníka Ing. Jozefa Dobrotku, ktorý následne vyzval hostí do prvého tanečného kola. Tancachtivými boli aj významní hostia, ktorí prijali pozvanie, a to náčelník generálneho štábu OS SR generál Ing. Ľubomír Bulík, CSc., náčelník štábu personálneho manažmentu GŠ OS SR generálmajor Ing. Peter Vojtek, zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Ing. Ľubomír Svoboda, riaditeľ Ústavu špeciálneho zdravotníctva VVP Lešť brigádny generál MUDr. Pavol MASLÍK, PhD, veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava plukovník gšt. Ing. Ivan Bella, veliteľ Leteckej základne generálplukovníka Jána Ambruša plukovník Ing. Miroslav Korba, veliteľ Protilietadlovej raketovej brigády Nitra plukovník Ing. Vladimír Kováč a iní.
Aj v tomto ročníku sa uchovala tradícia pasovania „Rytiera oblohy“, ale tentokrát boli dvaja. Druhým rytierom oblohy sa stal podplukovník Ing. Július Posluch, zástupca veliteľa Leteckej základne Prešov, display pilot. Toto vyznamenanie si zaslúžil za letové ukážky, inštruktorskú činnosť a výcvik pilotov v prospech Leteckej základne Sliač. Za ďalšieho, v poradí už tretieho rytiera, bol pasovaný plukovník gšt. Ing. Ivan Bella, pri príležitosti 10. výročia letu do kozmu.
Program pokračoval speváckymi vystúpeniami umelcov z Divadla J.G. Tajovského Svetlany Sarvašovej a Štefana Šafárika. Záverečné minúty v polnočných hodinách patrili súťaženiu o bohaté ceny v tombole. Tanec a zábava pokračovali do skorých ranných hodín, čo svedčilo o výbornej atmosfére a spokojnosti.
Veríme, že toto spoločenské podujatie naplnilo všetky očakávania a dúfame, že si nenecháte ujsť ani 16. letecký ples v roku 2010.

Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3Foto3Foto3Foto3Foto4Foto4Foto4Foto4Foto5Foto5Foto5Foto5Foto6Foto6Foto6Foto6

Autor: des. Ľubomíra Školníková, npor. Ing. Mário Malatinec , Foto: ppráp. Ľuboslav Bálint - Dátum: 02.03.2009
Čítanosť: 23818
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share