Preskocit navigáciu

Slovenský tím neobhájil 1.miesto v súťaži Military skills na Cypre


Slovenský tím  neobhájil 1.miesto v súťaži Military skills na Cypre

Po dvojmesačnej príprave sa tím slovenského kontingentu, skladajúci sa z príslušníkov Sektoru 4, dňa 21.mája 2014 zúčastnil súťaže Military skills.

Napriek snahe a kvalitnej príprave neobhájil tím 1. miesto z novembra minulého roka. Osemčlenný tím viedol už súťažou skúsený npor. Ján Migas, ktorý zodpovedne koučoval členov svojho družstva, aby obstáli čo najlepšie. Žiaľ, medzinárodná konkurencia bola v meraní síl kvalitná a tak tím slovenského kontingentu obsadil 4. miesto z desiatich zúčastnených. Kompletná súťaž prebiehala v priestoroch UNPA (United Nations Protected Area), kde už o piatej ráno cyperského času kandidáti na víťazstvo museli odvážiť nesenú výstroj o hmotnosti 12 kg.

Štartovný výstrel zaznel o šiestej ráno nasledovaný 7km behom, kde v poslednej časti behu pribudlo nesenie bremena, ktoré museli spoločne niesť. Ďalšie z disciplín, ktoré nasledovali bola topografická príprava, rozpoznávanie techniky opozičných síl, streľby z ručných zbraní, reakcia na incidenty so simuláciou situácie v nárazníkovej zóne, zručnosti v jazde vozidiel a, na koniec obľúbená a náročná disciplína, prekážková dráha. V tíme slovenského kontingentu bol kpt. Kolesár, npor. Migas, rtm. Bodorík, rtn. Macko, rtn. Barborík, des. Buttko, rtn. Indro, des. Zetocha.


111122

Autor: npor. Martin Stanko , Foto: npor. Martin Stanko - Dátum: 27.05.2014
Čítanosť: 5139
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share