Preskocit navigáciu

Pracovná porada Hlavného inžiniera L a PVO VzS OS SR


Pracovná porada Hlavného inžiniera  L a PVO VzS  OS SR

V dňoch 25.3.-27.3.2009 na Leteckej základni generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove sa uskutočnila „Pracovná porada HI L a PVO VzS OS SR“ s hlavnými inžiniermi LZ a hosťami – odborníkmi letectva, zo SLI a.s., VOŠUŠOK, OVŠ, LOTN a.s.

Pracovná porada sa niesla v duchu zabezpečenia prevádzky leteckej techniky vo výcvikovom roku 2009. Prerokované boli najmä personálne otázky, teda zabezpečenie odborného personálu, získanie odborného personálu a jeho cesta k samostatnej práci na leteckej technike. Samozrejme aj stav leteckej techniky a starostlivosť o ňu, v možnostiach pohľadu cez zabezpečenie finančného krytia nákupu náhradných dielov a opráv leteckej techniky. To však, čo bolo zdôraznené, nesmie ovplyvniť prácu na leteckej technike za dodržania technologických postupov a zabezpečenia bezpečnosti.

Hlavní inžinieri jednotlivých leteckých základní informovali všetkých účastníkov o stave leteckej techniky a personálu inžiniersko-leteckej služby. Hostia svoje príspevky orientovali na schopnosť pomôcť pri zabezpečení odborných spôsobilostí technického personálu a starostlivosť o leteckú techniku so zreteľom na bezpečnosť leteckej prevádzky. Súčasťou programu pracovnej porady bola aj ukážka leteckej techniky a pracovísk v letke predpísaných prác a opráv, kde účastníci mali možnosť oboznámiť sa s leteckou technikou prevádzkovanou na Leteckej základni Prešov.

Porada bola ukončená vydaním úloh HI L a PVO VzS OS SR pre ďalšie obdobie.


Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3

Autor: pplk. Ing. Ján BROZMAN - Dátum: 31.03.2009
Čítanosť: 17021
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share