Preskocit navigáciu

Výcvik v prežití v zimnom období


 

Lietajúci personál prešovského vrtuľníkového krídla si vyskúšal výcvik v prežití v zimnom období v Nízkych Tatrách. V termíne 16. až  20. februára 2015 absolvovalo štrnásť príslušníkov krídla spolu s telovýchovným pracovníkom cvičenie na Kráľovej Lehote.

Týždenný program preveril vlastnú kondíciu účastníkov a ich zručnosti pri prežití v prírode pri mínusových teplotách. Letci museli absolvovať nielen nočný pochod,  ale aj diaľkový pochod vo vysokohorskom teréne s vysokým prevýšením. Presúvali sa z pohoria Nízkych Tatier z Demänovskej doliny cez Chopok (2024m n. m.) na južnú stranu do Bystrej doliny na snežniciach a vystúpili aj na Veľký Choč pri Ružomberku (1611m n. m.). V ďalších dňoch vrtuľnikári získavali zručnosti pri stavaní prístreškov, v ktorých strávili noc a pri príprave stravy z prírodných zdrojov.

Výcvik v prežití absolvuje lietajúci personál vrtuľníkového krídla  niekoľkokrát v roku v zimnom aj v letnom období. Ich hlavným cieľom je preverenie fyzickej a psychickej kondície ako aj zručností potrebných v prípade reálneho nasadenia v bojových operáciách nevyhnutných pre záchranu ľudského života.


foto 1foto 1foto 1foto 1

Autor: vk PO , Foto: vk PO - Dátum: 03.03.2014
Čítanosť: 5092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share