Preskocit navigáciu

Pomocná ruka pri hasení lesných požiarov


Pomocná ruka pri hasení lesných požiarov

Od pondelka do stredy príslušníci vrtuľníkového krídla Prešov asistovali pri hasení vzniknutých lesných požiarov na území Slovenskej republiky.

V pondelok, 31. augusta 2015, požiadal Hasičský a záchranný zbor o pomoc pri hasení požiaru lesného porastu na Babej hore. O 16:45 bol nasadený vrtuľník Mi-17 LPZS a až do zotmenia pomáhal pri hasení požiaru. Osádka vrtuľníka vypustila 7 bambi vakov, čo je 14 000 litrov vody.

V utorok, 1. septembra 2015, pokračovala osádka vrtuľníka Mi-17 LPZS pri hasení požiaru pri Babej hore. Po 14:00 sa príslušníci vrtuľníkového krídla Prešov pripojili k haseniu v katastri obce Hranovnica, okres Poprad. Na mieste aktívne spolupracovali s prezídiom hasičského zboru.

V stredu, 2. septembra 2015, bola podaná výzva o pomoc pri hasení lesného porastu pri Hranovnici. O 8:00 odlietal z vrtuľníkového krídla Prešov vrtuľník Mi-17 M s bambi vakom. V priestore hasenia osádku vrtuľníka čakala cisterna TATRA-815 CAPL s palivom pre vrtuľník, aby tak mohli nepretržite asistovať pri hasení požiaru.

Vyslovujeme slová vďaky pre osádky vrtuľníkov a podporný personál, ktorí aktívne a promptne poskytli asistenciu pri hasení lesných porastov.



Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: ilustračný záber - Dátum: 02.09.2015
Čítanosť: 5771
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share