Preskocit navigáciu

Vianočná kvapka krvi na Cypre


Vianočná kvapka krvi na Cypre
Človek nemusíme byť lekárom, aby zachraňoval ľudský život. Stačí, že sa rozhodne darovať najvzácnejšiu ľudskú tekutinu. Dobrovoľníci zo Sektoru 4 v operácii UNFICYP sa v dňoch 8. a 9. decembra 2015 zúčastnili darovania krvi. Túto sviatočnú akciu zorganizoval v spolupráci s „Famagusta General Hospital“ v Dherynii zdravotnícky tím sektoru.

Na odberoch sa na čele s veliteľom sektoru podplukovníkom Miroslavom Belanským zúčastnilo vyše päťdesiat ďalších príslušníkov slovenského, maďarského a srbského kontingentu. Poprichádzali zo všetkých odlúčených pracovísk v nárazníkovej zóne a z veliteľstva v Nikózii (členovia MFR – Mobile Force Reserve). Slovenskí ženisti zase darovali krv do nemocnice priamo v hlavnom meste ostrova.
Darovanie krvi je veľmi bezpečný a jednoduchý krok a potreba krvi je stále veľká. Celosvetovo je za jeden rok pacientom podaných viac ako 26,5 milióna jednotiek krvných zložiek. Obete úrazov či nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na onkologické ochorenia, ochorenia krvných buniek – tí všetci potrebujú krv. Koniec koncov pravidelní darcovia pomáhajú aj sebe. Darovanie krvi má totiž aj niektoré ochranné účinky pred viacerými závažnými ochoreniami a výskumy dokázali, že darcovia sú v lepšej fyzickej kondícii ako tí, ktorí krv nedarujú.
Sviatočné obdobie, ktoré práve prežívame, sa spája s väčšou srdečnosťou a chuťou pomáhať. A snáď tieto dobrovoľné a prospešné skutky pod vianočným rúškom pomôžu najviac ako sa dá a inšpirujú ostatných k podobným činom.

Vianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na CypreVianočná kvapka krvi na Cypre

Autor: MAIN OFFICE , Foto: nrtm. Juraj HLADKÝ, MAIN OFFICE, MFR - Dátum: 15.12.2015
Čítanosť: 1114
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share