Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom


Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom

Ani tento rok nezabudli príslušníci VVzS v súvislosti s „Mikulášom“ na tie ratolesti, ktoré nielen v tento sviatok ale bohužiaľ aj počas roka, musia tráviť časť svojho detstva za bránami Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Skupina profesionálnych vojakov sa dňa 17. decembra 2015 opäť stretla s chorými deťmi a pedagogickým personálom základnej školy, ktorá sídli v tejto nemocnici. Ani tentokrát neprišli vojaci naprázdno. Na základe dobrovoľnej finančnej zbierky zakúpili darčeky a pomôcky, z ktorých si deti s pomocou pani učiteliek vytvárajú kreatívne výrobky, a tak aspoň na chvíľu odvedú svoje myšlienky od nemocničného prostredia.

V rámci besedy s vojakmi sa deti živo zaujímali o prácu profesionálneho vojaka, o našu leteckú techniku a techniku PVO, o pôsobenie našich vojakov v misiách i o prácu žien v OS SR.

Obdarené deti sa potešili aj sladkostiam a fotografiám s našou leteckou technikou a technikou PVO.

Týmto dobrovoľným a láskavým činom sme chceli aspoň takto pomôcť zľahčiť rany osudu a vyvolať úsmev na tvárach, poznačených nezaslúženou bolesťou.

Všetkým príslušníkov VVzS, ktorí prispeli do finančnej zbierky patrí velikánske a úprimné poďakovanie všetkých detí a pedagogického personálu ZŠ.

A my všetkým deťom zo srdca prajeme skoré uzdravenie.



Autor: pplk. Ľubomír Pavlikovský , Foto: pplk. Ľubomír Pavlikovský - Dátum: 18.12.2015
Čítanosť: 4655
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share