Preskocit navigáciu

Slávnosť Zjavenia Pána


Slávnosť Zjavenia Pána

„Vianoce nie sú periódou v kalendári, ale stavom srdca. Srdca hľadajúceho, ale zároveň prinášajúceho. “ Táto hlavná myšlienka, zaznievala k účastníkom bohoslužby v deň slávnosti Zjavenia Pána v Sektore 4 vojenskej operácie UNFICYP.

Počas bohoslužby „padre Marko“ pripomenul tajomných mužov z východu, ktorí hľadali Krista a priniesli mu dary. Zároveň požehnal „trojkráľovú vodu“ a zrnka tymianu. „Trojkráľové požehnanie“ bolo, podľa záujmu jednotlivcov, realizované v ubytovacích a pracovných priestoroch táborov, pozícii a základní sektoru v najbližších dňoch po slávnosti. Stalo sa tak s úmyslom vyprosiť Božie požehnanie a ochranu “ubytovaným, pracujúcim, prichádzajúcim i odchádzajúcim.“ Kus modlitby, požehnania a ľudsky dobrého priania sme poslali aj „našim, srdcu blízkym tam doma“ , hlavne našim rodinám, ale aj kolegom a kolegyniam , priateľom, kamarátom známym.

Nápisy „20-G+M+B-2016“ teraz zdobia vstupy do našich ubytovacích a pracovných priestorov. Pripomínajú nám, že aj keď čas vianočný v kalendári skončil, naša snaha hľadať pokoj pre vlastné srdce a zároveň prinášať radosť druhým má pokračovať tam kde práve teraz sme.


Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána Slávnosť Zjavenia Pána

Autor: plk. Marko TROCHAN – UNFICYP , Foto: SLOVCON UNFICYP - Dátum: 14.01.2016
Čítanosť: 3761
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share