Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vzácna nórska návšteva v Nitre


Vzácna nórska návšteva v Nitre

Marcová rotácia UNFICYP vykonala záverečné taktické cvičenie, počas ktorého bola jednotka preverovaná z plnenia operačných úloh, ktoré bude vykonávať počas plnenia mandátu mimo územia Slovenskej republiky. Scenár cvičenia sa odohrával na posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch, neďaleko Nitry za zabezpečenia protilietadlovou raketovou brigádou, ktorá je zodpovedná za celkovú prípravu a výcvik tohto personálu.

V dňoch 1.2 až 2.2.2016  poctila túto aktivitu  ako i celú plrb Nitra svojou návštevou generálmajorka Kristin Lund, hlavná veliteľka mierovej misie OSN UNFICYP.
Hlavným cieľom jej návštevy bolo oboznámenie sa  s operačnou pripravenosťou  personálu pred nasadením do operácie UNFICYP. Prvý deň  jej boli veliteľom VzS OS SR brigádnym generálom Miroslavom Korbom a veliteľom protilietadlovej raketovej brigády Nitra plukovníkom gšt. Miroslavom Lorincom poskytnuté všeobecné informácie o VzS a plrb Nitra a následne bola generálmajorka Kristin Lund informovaná o celkovom systéme prípravy personálu na plnenie úloh mimo v operácii UNFICYP.
Druhý deň  si veliteľka UNFICYP  pozrela priebeh samotného záverečného taktického cvičenia, kde sa zaujímala o ciele výcviku a úlohy plnené v priebehu cvičenia.  Generálmajorka Lund mala veľký záujem  o reálne operačné aktivity hliadok v ich priestore zodpovednosti počas niekoľkých reálne simulovaných incidentov vrátane havárie automobilu, narušenia nárazníkovej zóny alebo zranenia člena hliadky počas hliadkovania. Počas svojej návštevy ocenila dosiahnuté vedomosti a zručnosti napríklad pri podávaní prvej pomoci, pri realizácii systéme hlásení ako i činnosti príslušníkov TOC, LO a strážnych hliadok.

Na záver svojej návštevy, generálmajorka Kristin Lund vyjadrila spokojnosť s celým priebehom cvičenia a odovzdala niekoľko užitočných odporúčaní a rád, ktoré budú príslušníci slovenského kontingentu potrebovať počas nasadenia na ostrove Cyprus.

 


Vzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v NitreVzácna nórska návšteva v Nitre

Autor: plrb , Foto: rtm. Igor Boško - Dátum: 04.02.2016
Čítanosť: 3398
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share