Preskocit navigáciu

Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole


Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole

V prvej polovici apríla sa konal maratónsky beh v druhom najväčšom meste na Cypre v Limassole. Je to jeden z najkrajších maratónov, ktoré sa konajú na Cypre. Štart aj cieľ je na nábreží mesta Limassolu a najdlhšia časť trate vedie pozdĺž pobrežia.

Atléti sa po zvážení svojich síl mohli rozhodnúť, či budú bežať maratón, polmaratón, 10 km alebo 5 km beh. Medzi prihlásenými boli aj príslušníci misie UNFICYP. Veľký záujem bol hlavne o polmaratón, kde si svoje sily zmerali viacerí slovenskí a maďarskí príslušníci. Medzi najlepšími bežcami z celkového počtu 599 polmaratóncov boli kapitán Milan Mlynarčík (28. miesto s časom 1:35:37), vojak Milan Bendík (56. miesto s časom 1:40:46) a rotný Vladimír Kollár (190. miesto s časom 1:53:57).

Najväčšou výzvou bolo jednoznačne zdolanie maratónu. Príslušníkovi ženijnej čaty SLOVCON-u rotmajstrovi Emilovi Penciakovi sa to podarilo za obdivuhodný čas 3:28:12, čo mu zabezpečilo vynikajúce 39. miesto z celkového počtu 245 bežiacich. Zaujímavosťou je to, že sa jednalo o jeho prvý maratón, na ktorý trénoval 4 mesiace. Počas behu ho povzbudzovali aj naši slovenskí občania.

Slovenskí vojaci opäť prispeli k pozitívnej reprezentácii čo potvrdili svojou hojnou účasťou a samozrejme aj svojimi výbornými výsledkami.


Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole Skvelá reprezentácia slovenských vojakov na maratóne v Limassole

Autor: npor. Erika Oravcová , Foto: UNFICYP - Dátum:
Čítanosť: 478
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share