Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výchova k národným a vojenským tradíciám v Kasárňach SNP Zvolen


Výchova k národným a vojenským tradíciám v Kasárňach SNP Zvolen
          Stredisko kultúrno – osvetových činností, ktoré sídli v kasárňach so skratkou SNP v názve, sa pri svojej činnosti zameriava na širokú škálu aktivít pre jednotlivé kategórie vojenského personálu a ich rodín.
Osobitná pozornosť je v súlade s novelou zákona o ozbrojených silách Slovenskej republiky od roku 2014 venovaná podieľaniu sa „ ... na výchove obyvateľstva k vlastenectvu, na rozvíjaní vojenských tradícií“, ako aj na organizovaní vzdelávacích a spoločenských podujatí.
 
          Praktická podoba uvedených aktivít je vykonávaná v podobe prezentačno – osvetových a prednáškových aktivít pre žiakov a študentov základných a stredných škôl z Posádky Zvolen. Dňa 19. apríla 2016 navštívila stredisko a kasárne skupina pätdesiatich zástupcov Základnej školy Narnia na ul. Okružnej v Banskej Bystrici.
Okrem prednášky v podaní náčelníka SKOČu majora Zdenka Baranca bol pripravený s podporou zamestnankýň strediska, príslušníkov roty podpory velenia a obväziska útvaru pestrý dopoludňajší program.
Na besedu o aktivitách SZPB na Slovensku, o vojenských tradíciách a pamätných miestach v regióne okolo Zvolena nadviazali ukážky 1. pomoci, informácia o výstroji, chemických prostriedkoch a výzbroji vojaka. Nechýbalo zapojenie sa do vyhlásenej súťaže v kreslení pod názvom Vojaci očami detí.
          Niet pochýb, že organizovanie aktivít pre mladú generáciu vo vojenskom prostredí má svoj význam. Na návštevu u vojakov sa len tak nezabúda. Informácie, ktoré si aj z tejto aktivity odniesli jej návštevníci, budú môcť jej návštevníci použiť nielen na vyučovacích hodinách dejepisu a občianskej náuky v budúcnosti.


Autor: mjr. Zdenko BARANEC , Foto: por. Peter ŠUJANSKÝ - Dátum: 19.04.2016
Čítanosť: 4415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share