Preskocit navigáciu

Aténsky maratón


Aténsky maratón

Každý vojak musí byť vždy pripravený a v najlepšej kondícii a tak každodenné cvičenie či beh je súčasťou nášho vojenského života. A tak je to aj v prípade nrtm. Rastislava Skubeňa, príslušníka slovenského kontingentu na Cypre, ktorý slúži u jednotky stálej zálohy veliteľa misie, tzv. Mobile Force reserve. Táto jeho vášeň mu už priniesla viacero cenných úspechov v minulosti keď úspešne dokončil 5 maratónov. No tentokrát sa rozhodol zúčastniť marátónu v Aténach nasledujúc tak kroky legendárneho gréckeho vojaka Philippidesa, ktorý ako posol správy o víťazstve boja pri meste Marathon dobehol do mesta Atény.
13. novembra sa spolu s ďalšími viac ako 18 000 účastníkmi maratónu postavil na štart rozhodnutý opäť zdolať obdivuhodných 42 195 metrov trate. Napriek náročnému profilu trate nrtm. Skubeň dokázal doraziť do cieľa vo fantastickom čase 3:18:14, ktorý mu vyniesol celkovo vynikajúce 472. miesto. Napriek tomu že sa mu nepodarilo prekonať svoj “osobák” s výsledkom a celkovou atmosférou bol spokojný.
V rámci prípravy sa mu podaril aj ďalší husársky kúsok keď na Cyperskej bežeckej súťaži 'Stelios Kyriakides 10km race ' v behu na 10 km do kopca skončil na 3. mieste s časom 0:41:29. Výborné garde mu robil aj ďalší slovenský príslušník mierových síl na Cypre rtm. Emil Penciak, slúžiaci v ženijnej jednotke na veliteľstve v Nikózii, ktorý obsadil 22. miesto s časom 0:48:54.
Obom slovenským vojakom gratulujeme k výsledkom a vzornej reprezentácii Slovenska v zahraničí.


Aténsky maratónAténsky maratónAténsky maratónAténsky maratónAténsky maratón.Aténsky maratón.Aténsky maratón.

Autor: mjr. Róbert SZAKSZON , Foto: nrtm. Rastislav Skubeň - Dátum: 20.11.2016
Čítanosť: 3879
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share