Preskocit navigáciu

Mikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYP


Mikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYP

Krv predstavuje základnú životodarnú tekutinu, bez ktorej by život nebol možný. Dopyt po jej zásobách je neustále väčší a väčší rovnako, ako dopyt po jej darcoch. Obete úrazov a nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na leukémiu, nádorové ochorenia, ochorenia krvných buniek, tí všetci potrebujú krv. Darovanie krvi preto predstavuje veľmi dôležitý humanitárny čin a je znakom dobročinnosti a šľachetnosti ľudí. Aj medzi slovenskými vojakmi, slúžiacimi v operácii UNFICYP na Cypre sa nájdu muži a ženy, ktorí sa tejto dobročinnej akcie pravidelne zúčastňujú.

Dňa 6. decembra 2016 zorganizovalo zdravotnícke centrum v kempe generála Štefánika v spolupráci s osobným oddelením veliteľa Mikulášsku kvapku krvi v obci Dherynia. Svoj netradičný mikulášsky darček v podobe darovanej krvi pre tých, ktorí to najviac potrebujú odovzdalo 16 príslušníkov SLOVCON slúžiacich v operácii UNFICYP.

Darovanie krvi sa v posledných rokoch pôsobenia jednotky SLOVCON v operácii UNFICYP stáva tradíciou, ktorá sa pravidelne opakuje v každom rotačnom cykle. Posledný krát tak tomu bolo 17. augusta 2016.

Všetkým profesionálnym vojakom, ktorí sa Mikulášskej kvapky krvi zúčastnili patrí vďaka za to, že svojou šľachetnosťou pomáhajú ľuďom v núdzi.


Mikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYPMikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYPMikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYPMikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYPMikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYPMikulášska kvapka krvi v operácii UNFICYP

Autor: npor. Boris Novotný , Foto: UNFICYP - Dátum: 06.12.2016
Čítanosť: 4011
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share