Preskocit navigáciu

Zástupca veliteľa vzdušných síl na FIRE RESCUE


Zástupca veliteľa vzdušných síl na FIRE RESCUE

V druhý deň cvičenia FIRE RESCUE 2017 zavítal medzi cvičiace jednotky zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Miroslav Lorinc. Riadiaci cvičenia plukovník Slavomír Milde ho oboznámil s priebehom cvičenia a ukázal mu práve prebiehajúci výcvik v taticko-požiarnych budovách JAKUB VILLAGE Centra výcviku Lešť.

Zmiešané vojenské hasičské družstvá zo Sliača a Zvolena spolu s českými kolegami z Vyškova a Libavej v tej chvíli zdolávali požiar viacpodlažnej budovy a vyhľadávali osoby vo výrobnom objekte.

Riadiaci hodnotiaceho tímu podplukovník Ladislav Krech z Ministerstva obrany ČR ukázal generálovi najnovší prírastok českých hasičov a to cisternovú automobilovú striekačku Tatra 815-7 CAS 30. Generála Lorinca zaujímali najmä odlišnosti v zásahových postupoch našich a českých vojenských hasičských jednotiek ako i používanej hasičskej technike a výbave.

To už mali hasičské družstvá za sebou zásah pri páde vrtuľníka do obytnej zóny. Množstvo lokálnych ohnísk a uvoľňovanie zranených z budov zamestnali hasičov i vojenských a civilných zdravotníkov. Svoju úlohu zohrali aj študenti z banskobystrickej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity. Hodnoverne zamaskovaní umelou krvou, či presvedčivými imitáciami otvorených rán, svojim chovaním vytvárali tlak na záchranárov pri poskytovaní predlekárskej pomoci a triedení ranených. Napriek vnášaniu chaosu zo strany figurantov, zvládali hasiči i zdravotníci situáciu profesionálne a s rozvahou.


1111222233333333444455556666

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: rtm. Zuzana Mildeová - Dátum: 26.04.2017
Čítanosť: 4148
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share