Preskocit navigáciu

Nový model prípravy vojenských pilotov


Nový model prípravy vojenských pilotov

Pôvodný pilotný projekt prípravy vojenských pilotov spočíval v začlenení vojenského programu od II. stupňa ich vysokoškolského štúdia. Kvôli optimalizácii prípravy začnú terajší uchádzači, od nového akademického roku, študovať na Leteckej fakulte Technickej univerzity Košice ako kadeti Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika Liptovský Mikuláš už od prvého ročníka ich päťročného inžinierskeho štúdia.

Od druhej polovice minulého roka sa pravidelne schádzali zástupcovia Ministerstva obrany SR, Generálneho štábu OS SR, AOS Liptovský Mikuláš, vzdušných a pozemných síl pri tvorbe nového päťročného vojenského programu budúcich pilotov. Naposledy sa stretli v utorok 30. mája 2017 v priestoroch veliteľstva vzdušných síl. Vo Zvolene ich v mene veliteľa privítal náčelník bojovej prípravy plukovník Igor Brandabura.

S aktuálnym stavom pripravovaného materiálu prítomných v úvode oboznámil prorektor pre vojenské veci AOS, plukovník Ľubomír Matta. Počas rokovania prezentovali zástupcovia zúčastnených strán svoje návrhy a pripomienky. Koncom júna sa stretnú na záverečnom rokovaní v priestoroch AOS Liptovský Mikuláš.


1111222

Autor: rtm. Zuzana Mildeová , Foto: vvzs - Dátum: 02.06.2017
Čítanosť: 4153
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share